středa 4. září 2013

Další šikovné úložiště v oblacích

Jistě znáte pojem "cloud" a pravděpodobně využíváte nebo jste se setkali s jednou nebo více z nabídky cloudových služeb. Mezi ty nejznámější patří třeba Microsoft Skydrive, Dropbox, nebo Google drive. Mají své výhody a nevýhody a jejich srovnání se věnoval např. článek Světa hardware.
Pokud vám žádná ze jmenovaných služeb nevyhovuje, nebo potřebujete další prostor, nebo prostě chcete vyzkoušet něco jiného, můžete tou nejjednodušší možnou registrací (jméno, příjmení, email a heslo) získat hned celých 15 GB místa ve službě Copy. Dalších 5GB získáte, když se zaregistrujete právě přes tento odkaz a také když službu začne využívat někdo další na vaše doporučení. Např. Dropbox poskytuje v současnosti prostor 2 GB plus 500 MB za doporučení; Google drive poskytuje 15 GB jako společný prostor pro dokumenty, emaily a fotky.
Úložiště Copy standardně nabízí klientské aplikace pro synchronizaci uložených dat mezi cloudem a vaším pc nebo tabletem nebo jiným zařízením. Aplikace existují pro platformy Windows, Android, Linux, iOS. Nainstalování aplikace na váš stroj je druhou podmínkou získání těch zmíněných 5 GB odměny. Při instalaci se na vašem disku vytvoří nová složka, jejíž obsah je na pozadí synchronizován s obsahem vašeho cloudu.
Vybrané složky můžete sdílet s dalšími uživateli, a to buď formou úplného zveřejnění, kdy má přístup ke složce každý, kdo zná její webovou adresu, nebo bezpečnou formou osobní pozvánky na konkrétní emailovou adresu, přičemž ještě nastavujete, jestli má uživatel právo pouze prohlížet, nebo jestli může i editovat.
Při prohlížení obsahu vašich oblačných složek ve webovém prohlížeči vidíte kromě svých složek a souborů ještě složku Shared With Me s obsahem, který pro vás nasdíleli ostatní uživatelé. I při prohlížení obsahu složek na webu jsou u některých typů souborů jejich náhledy, což se hodí zejména u fotografií..

Žádné komentáře:

Okomentovat